13 February 2014

Sultan Selangor Murka 'Josephine Mary' DitangkapTindakan seorang pengguna Facebook, Josephine Mary, yang mendakwa Sultan Selangor seperti anjing sial, bodoh kerana mendengar cakap orang, menarik 'perhatian' Sultan Selangor.

Sultan Sharafuddin Idris Shah menitahkan satu laporan polis dibuat terhadap Josephine Mary kerana berbaut hasutan, cacian dan tohmahan terhadap baginda."Sultan Selangor pun macam anjing sial bodoh dengar cakap orang..allah milik orang kristian, islam melayu malaysia nak rampas konon, melayu anjing sial.."

Namun, pemilik akaun facebook Josephine Mary bukan saja memadamkan comment kontroversi tersebut malah dia juga bertindak memadamkan akaun facebooknya tetapi malang sekali tindakannya itu sudah terlajak jauh ke depan.

Siri penghinaan terhadap institusi raja semakin kerap berlaku. Mana tidaknya, semenjak ISA dimansuhkan oleh perdana menteri, Najib Razak, pelbagai masalah yang mengancam ketenteraman negara timbul dengan kerap kalinya.Sungguhpun Ketua Polis Negara sendiri mengiakan bahawa banyak masalah wujud semenjak ISA dimansuhkan. Namun menteri-menteri yang 'berkenaan' terlalu bebal dan bangang menafikan dakwaan itu.

Justeru, rakyat juga tertanya-tanya, berkesankah akta keselamatan yang baru menggantikan ISA?

Tangkapan telah dibuat terhadap  Josephine Mary AP Tholilaletholan, Kpt: 870310105780 Alamat: no.10 jln megah 7, tmn megah,sg jelok, kajang. Ini berikutan dengan laporan  Polis berkenaan  isu Hina Sultan Selangor. Ianya akan disiasat  di bawah sek 4(1) Akta Hasutan. Tangkapan telah dilakukan pada 12/02/14 jam 12.45pagi.

Ianya juga membabitkan  rampasan barangan  berikut:

1) sebuah laptop note book jenama samsung bwrna biru/hitam,
2) seunit charger laptop,
3) sebuah modem TM unifi,
4) sebuah GPON terminal TM.

Josephine telah  dibawa ke IPD Shah Alam beserta barangan rampasan untuk tindakn selanjutnya.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...