12 September 2013

Azeez Rahim Akan Pertahan Jawatan MT UMNO @NajibRazak @azeezputeraBerapa ramai pemimpin Umno yang sanggup buat macam ini?


Beliau adalah penyandang jawatan sebelum ini dan akan mempertahankannya sekali lagi. Berasal dari golongan "marhaen" Umno yang memanjat tangga kepimpinan melalui gerak kerja sukarelawan yang dipelopori beliau sejak sekian lama. Terlibat dengan misi-misi bantuan kemanusiaan baik di dalam negara mahupun di luar negara yang kini telah merangkumi 32 buah negara semuanya.

Beliau juga terlibat dengan misi membawa pulang hampir 87 gadis bawah umur dan isteri orang yang dibawa lari ke Lombok Indonesia. Ramai mungkin tidak mengetahui yang beliau juga terlibat untuk membawa pulang gadis "keldai-keldai dadah" dan gadis "sindiket kad kredit" yang menjadi mangsa.


Kepada para pelajar di Mesir dan keluarga mereka “jasa” Azeez Rahim dalam misi membawa pulang pelajar-pelajar sewaktu berlakunya krisis tidak mungkin dapat  dilupakan. Inilah keistimewaan beliau yang TIADA pada calon lain sekiranya ingin dibuat perbandingan. Semuanya dibuat untuk “kerja secara sukarela”.

Walaupun ramai “musuh-musuh" politik beliau berusaha untuk menjatuhkan imej dan kredibiliti beliau lebih-lebih lagi selepas dilantik sebagai Pengerusi Tabung Haji. Ternyata Dato Azeez begitu tabah menerima segala tohmahan dan cercaan tanpa sekalipun menunjukkan reaksi beliau.

Mari kita tenung satu persatu calon-calon yang menawarkan diri untuk jawatan Majlis Tertinggi ini dan bertanya kepada diri kita semua...."Apa yang ada pada mereka yang tidak ada pada Dato Azeez Rahim dan apa yang ada pada Dato Azeez yang tidak dimiliki calon-calon lain...?"

Satu lagi pertimbangan yang wajib diambil kira adalah KEJAYAAN beliau merampas kembali kerusi Parlimen Baling dari Pakatan Rakyat dalam PRU13 lalu dengan majoriti melebihi 5 ribu.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...