10 September 2013

YAMAHA Lancar Model Baru YZF-R1 2014 - Gerek Seh!!!!
Yamaha secara rasmi telah mengeluarkan spesifikasi dan gambar rasmi model YZF-R1 2014 setelah pelancaran model Race Blu yang lalu, kecuali dengan 3 skim warna baru, masih cukup banyak berubah berbanding dengan model 2013.

Sudah tentu, ia masih jentera yang hebat sebaris dengan saingannya yang berteknologi tinggi, dengan sistem pendikit Ride By Wire, sistem kawalan cengkaman (Traction Control System) 7 peringkat, sistem suspensi Ohlins boleh laras sepenuhnya depan belakang, sistem engkol cross plane dengan empat sebaris omboh forged aluminium dan injap pengambilan titanium, sistem slipper klac yang di ambil dari teknologi Yamaha MotoGP.


180 kuasa kuda yang terhambur dari enjin yang cukup padat, dengan berat kering 180kg masih mengekalkan Yamaha YZF-R1 kekal dengan nisbah 1:1, ini memastikan bahawa R1 baru masih banyak yang menarik bagi kebanyakan model saingan, melainkan jika anda sudah mempunyai S1000RR atau RSV4 Factory atau Panigale R dalam garaj anda. Secara Rasmi akan di pasaran akhir bulan ini.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...